luni, 3 septembrie 2012

O cartela pierduta

Te trezesti de dimineata cu un telefon de la jumatatea ta, ii spusesesi de aseara sa te trezeasca (e mai placut sa te trezeasca o voce calda decat o alarma pe care o poti amana) ca ai treaba, nimic neobisnuit pana acum. Raspunzi si iti dai seama ca nu e o voce calda si placuta, ba chiar una nervoasa ce te anunta ca peste noapte ai uitat la ea acasa fostul tau numar de telefon si ca exact in acea noapte ai primit un mesaj scurt si la obiect: "visul frumos s-a terminat..".
Poate nu intelegi nimic dar pune-te in situatia urmatoare: ai o relatie frumoasa, dar in ultimele doua luni ai fost plecat din oras. Oricat ai incerca si orice ai face pentru o relatie la distanta ea mereu o sa fie 'a pain in the ass'.
Tocmai ai ajuns in oras, se termina perioada de relatie la distanta si primesti un mesaj foarte interpretabil, te imbraci urgent cu ce prinzi la mana si pleci sa rezolvi problema. Care problema nu o cunosti nici macar tu! Daca te simti cu musca pe caciula macar stii ca ai gresit cu ceva, dar cand nu ai facut nimic... nu stii nimic. Tot ce stii e ca numarul de la care ai primit mesaj se termina cu '675'. Nu e fosta prietena, dar ii dai un telefon sa verifici, o injuri pentru ce a facut chiar daca nici macar tu nu stii cine a facut asta. Dupa primul telefon aflii macar ca nu e ea si esti in ceata de tot. formezi terminatia numarului, singurul indiciu care il cunosti si agenda iti indica numarul unei persoane care stii ca te place sau macar te placea intr-o perioada. Dar de ce sa iti dea mesaj acum cand voi nu ati mai vorbit de un an? Oricum nu gasesti raspuns pentru ca acel numar e inchis.
Ajungi la destinatie mai disperat decat ai plecat de acasa, ai avut doua banuieli, te stii curat si inca nu ai aflat ce, de ce si de unde e mesajul. Esti pus in fata faptului implinit: trebuie sa explici ceva ce nici mar tu nu stii. E mai rau decat la scoala, esti la un examen oral cu dragostea, e un examen ce nu poti sa il pici!
Acum ai telefonul, vechiul tau numar, vezi si tu mesajul, apelezi numarul si surpriza!!! o voce necunoscuta a unei domane, doamna cu care nu esti politicos pentru ca ti-a stricat relatia, doamna care sigur are si ea probleme in viata conjugala de vreme ce trimite un astfel de mesaj, doar ca a gresit destinatia. Dupa ce vorbesti urat cu doamna, iubita ta sau fosta ta iubita iti spune ca a mai facut-o si ea proasta prin intermediul unui mesaj. Stai, incerci sa discuti cu persoana draga din fata ta, dar nu ai ce pentru ca iti intoarce spatele si pleaca. Suni pe cineva sa te ajute, cine stie mai bine viata decat parintele tau? Incearca si el sa salveze situatia prin replici de genu: "nu inseala"; "copil bun si sincer". Iti dai seama ca nu functioneaza..
Intre timp tu mai apelezi inca o data numarul necunoscut, aceeasi voce de doamna pe care nu o cunosti...sau o cunosti pentru ca se dovedeste a fi mama sefei mamei tale care te mai si cearta pentru ca ai vorbit urat. Da! cand ti-ai schimbat numerele de telefon ai pus cartele ta cea veche in telefonul de servici al mamei tale, iar ea pentru ca nu stie de schimbarea de cartele foloseste telefonul in interes de servici, doamna Rodica salveaza numarul de telefon ca fiind al mamei tale si luni dimineata, pentru ca are o problema in viata, ii trimite mamei tale un mesaj "visul frumos s-a terminat". Numarul nu e al mamei tale, ci al tau, telefonul nu e la tine, ci e la prietena ta...
Eu pe cine telefonez?

2 comentarii: