luni, 8 octombrie 2012

Antonimul cuvantului plagiat e ORIGINAL

     Am crudul sentiment ca murim cu dreptatea in brate si nu imi e mila de noi, ma refer aici la PDL, caci inca fac parte din aceasta familie, dar am incetat sa ne mai plang de mila. Meritam asta pe deplin pentru ca nu am fost in stare sa privim realitatea, intreaga realitate! Nu dau dreptate rivalilor si nici televiziunilor de rahat care iti prezinta orice subiect sub o forma anvelopata in bine sau rau, depinde cum doresc ei sa percepem noi lucrurile.
     Noi, la randul nostru am luat unele masuri de suprafata, sa creada lumea ca indreptam carma. Ei acum, fac acelasi lucru, asistati de latratul nostru de pe margine. Am ajuns sa ma simt scarbit ca stiu ceva mai multe decat modestul alegator ce primeste o plasa cu pliante, o galeata cu merinde, o farfurie cu sarmale. Isi merita soarta si aia care voteaza asa, pe 100 de lei.
     Am observat de-a lungul timpului cum, oameni care se pregateau sa ocupe cate un scaun de sef, plimbau in fata apropiatilor un discurs radical de schimbare, iar din clipa ocuparii functiei incepeau sa uite tot si incet incet sa fie exact ca cei de dinaintea lor. Nu vreau sa plec din tara asta, vreau doar sa ne indreptam, nu vreau sa plec pentru a fi tratat ca un strain, ci vreau sa fiu tratat corect la mine acasa.
Acum ceva timp, un brav fost ministru de interne a facut posibila eliberarea actelor in timp de 2 ore. Un mic pas catre o lume mai civilizata, excludem aici faptul ca avem cele mai mari acte de identitate din lume si ca putea unifica buletinul cu permisul, oricum o miscare minuscula dar buna la vremea resprectiva, suficient de buna ca sa nu mai stai la cozi interminabile pentru un plastic. Cu stupoare constat ca in 2012, in judetul Timis, condus de PDL in ultimii 8 ani, in locul unde dulaul ministru candideaza pentru postul de senator, in Timisoara, pentru a-ti schimba buletinul trebuie sa astepti doua saptamani si sa ai pile ori sa dai spaga pentru a nu mai sta la coada.
     Stau si privesc la televizor si nu imi vine sa cred, e o inregistrare? Ni se prezinta orice pentru a uita, ni se sterg cu buretele din minte unele evenimente introduse tot de ei, caci omul percepe usor si uita la fel de usor! Cum sa imi prezinte ei mie astazi in 15 puncte mostenirea lasata de fostul guvern, cand in cel putin 7 dintre ele, musamalizati, tot ei au fost de vina?! Cum sa intoarca spatele bolunzilor care striga acum in strada, cand in urma cu jumatate de an ii suflau in dos?! Cum sa iti mareasca salariul cu 8% si dupa doua luni sa iti mareasca taxele, sa iti taie subventiile de la caldura?! Inflatia ti-a mancat oricum cresterea salariala!
     Pot spune ca fac parte din politica, dar sunt multe diferente intre mine si ei: nu vreau disparitia legii, ci vreau imbunatatirea ei; vreau justitie, nu injustitie; satul de minciuna, vreau adevar; scarbit de SMPR (spaga, mila, pile si relatii) vreau o Romanie bazata pe merit; sa fiu lasat sa muncesc, nu nevoit ori indrumat sa fur.
     Sa fiu original, nu sa plagiez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu