marți, 27 noiembrie 2012

Cele trei variante ale apocalipsei

     Tarisoara noastra draga are cam 3 variante din 9 decembrie pentru unrmatorii 5-6 ani ce urmeaza.
     Toate sunt rele, incurcate si spurcate, niciuna din ele nu o sa aibe lapte si miere pentru toate categoriile sociale, mai bine spus, orice ai alege o sa ai de suferit.
     Dar pentru ca trebuie sa alegem, sa stim ca ne-am facut-o cu mana noastra si sa nu dam vina pe altii, vom merge la vot si vom vota ce credem noi ca e mai bine. Sau ce ne indica televizorul a fi mai bine, nu de alta, dar o minciuna spusa de un milion de ori devine adevar si exact asta fac si au facut unele posturi in ultimii ani.
     Calculul se face procentual si cum am spus la inceput avem 3 variante:

  • USL face aporximativ 55% si guverneaza singura, dar fara posibilitatea de a modifica constitutia dupa bunul plac si cu o opozitie puternica din partea partidelor ramase- 6% UDMR; 39% PDL si PPDD (procentele celor doua partide o sa depinda foarte mult de redistribuirea voturilor). Aceasta varianta este probabil de dorit pentru ca lasa porti deschise unor jocuri politice si lasa posibilitatea ca in cazul in care cei de la guvernare fac greseli majore, oricand sa se poata face o alta majoritate cu cei din opozitie si inca 10% din USL care pot sa plece nemultumiti sau dezamagiti.
  • USL face cun scor mare de 65%. Varianta in care o sa se instaleze adevarata tiranie in tara, cine crede ca acum e comunism sub regimul Basist se inseala, cei ce stau in spatele liderilor de carton ai USL sunt niste adevarati tirani. In aceasta varianta cel mai probabil Ponta si adormitul Crin nu o sa se desparta si o sa incerce impreuna modificarea constitutiei dupa bunul plac si o sa incerce (cel mai probabil cu succes) sa acapareze si scaunul de presedinte. De aici incolo la televizor va curge doar lapte si miere pentru adormirea populatiei timp de 5-6 ani.
  • USL castiga detasat cu peste 65%, dar deoarece ciolanul este acelasi si trebuie impartit la prea multe persoane (sa avem in vedere si faptul ca aceasta alianta are aprox 70% din primarii si consilii judetene) alianta se rupe si ambele partide (PSD si PNL cu cate 35%) vor cauta sa faca o noua majoritate cu cei din opozitie, o majoritate in care unul din cele doua sa fie principalul partid de guvernare, sa nea o parte mica din ciolan noilor aliati in timp ce isi vor multumii proprii parlamentari, sefi de consilii judetene si primari.
     Acestea din punctul meu de vedere sunt scenariile posibile pentru anii ce urmeaza, PSD avand un mare avantaj pentru ca are si o sa aibe in viitorul apropiat functia de premier si singurul contracandidat al lui Crin pentru scaunul de presedinte, in persoana lui Oprescu.
     Din pacate niciuna din aceste variante nu duce la modernizarea dorita a tarii, la reorganizarea teritoriala a Romaniei prin creearea de regiuni mai mari care sa aiba o putere mai mare in atragerea fondurilor europene si o descentralizare a institutiilor statului astfel incat banii produsi de regiuni sa nu mai fie trimisi toti la capitala si apoi impartiti dupa bunul plac al unui grup restrans de persoane. Si in niciun caz aceste variante nu duc la curatarea institutiilor statului ci doar la crearea de mai multe posturi pe salarii mari pentru ca toate familiile politicienilor sa fie multumite.
ps Parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu