joi, 8 noiembrie 2012

reinfiintarea CAPurilor

     Eram tare curios sa vad de unde o sa mai fure politicienii zilelor de astazi, tinand cont de faptul ca majoritatea lucrarilor ample sunt facute cu bani europeni (de care nu se poate atinge nimeni fara sa plateasca) si ca nu prea mai este nimic de privatizat (tarom, cfr marfa si posta romana).
     Ei bine raman surprins sa vad ca au gasit o metoda si culmea e de termen lung, iar mascata arata tare frumos.
     Planurile de guvernare ale partidelor cuprind creearea unor companii de stat de la 0, companii care au existat si au fost privatizate pana acum. Ce fac ei e sa cheltuie sume serioase de bani din buget pentru creearea acestor companii, sa le creasca, sa le faca profitabile, apoi sa le faca neprofitabile, ca mai apoi sa le privatizeze.
     Ca sa dau un mic exemplu: fiecare oras avea o firma care avea grija de curatenia din oras si care iti lua contra cost gunoiul de la poarta, pana acum cativa ani aceste firme erau ale primariilor si profitul ajungea in bugetul primariei, adica in beneficiul tau, acum 2-5 ani ele au fost privatizate pe bani de nimic. Ei bine, acum aceleasi primarii deschid din nou aceste firme in care trebuie sa investeasca enorm in masinarii si scule, ca mai apoi peste cativa ani sa le vanda iar pe nimic.Din aceasta miscare se castiga enorm deoarece acum la incaput de drum vor fi angajate foarte multe persoane, normal membrii de partid, deci la inceput castiga cei mici, ca mai apoi sa fie vandute unor 'oameni de afaceri', buni prieteni si mari cotizatori la partid, deci ajung sa castige si cei mari.
     Aceasta manevra incearca sa o faca actuala guvernare si cu parere de rau vad ca opozitiei ii place aceasta miscare. Ea se va pune in aplicare in sanatate si agricultura, asta la inceput, cine stie unde vor ajunge.
     Sa nu mai spunem de programul 'o masa calda pentru elevi' care nu pare irealizabil, caci nimic nu e imposibil, ci vrea doar sa multumeasca firmele de catering prietene cu partidul, firme care vor lua foarte multi bani pentru aceste servicii. Nu stiai ca programul 'conrnul si laptele' pentru asta a fost facut? Pe atunci, in fiecare judet, a fost deschisa cate o firma sau a fost gasit un membru de partid care avea deja o firma, care a castigat licitatia in judet si a dus de mancare scolareilor. Normal contra unor costuri mult umflate.
     In final nu poate nimeni sa ii banuiasca de rau pe politicieni, doar vor sa dea poporului de mancare si sa dea tarii inapoi tot ce e al lor.
ps de reinfiintarea CAPurilor cand ne apucam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu