luni, 10 decembrie 2012

Caruta

   Alegerile s-au terminat, insa lupta se pare ca nu vrea sa inceteze. Nu vreau sa fac o retrospectiva, lucrurile sunt destul de clare din punct de vedere procentual.
   Vreau doar sa fac un mic calcul electoral. Hai sa ne localizam intr-un judet in care prezenta la vot a fost de 30% pe un colegiu de deputati, tinand cont de faptul ca toate colegiile de deputati acopera aprox 70 de mii de votanti, reiese ca la vot s-au presentat 21 de mii de votanti. Sunt o multime, si totusi putini caci pentru a merge direct in parlament iti trebuie jumatate din voturi, adica ceva mai mult de 10.000 de sustinatori. Daca nu convingi atatia oameni eu zic ca nu ai ce cauta acolo! Iar eu penru o campanie electorala as pleca prima data de la acest lucru: cum fac sa am 10.000 de oameni de partea mea.
   Din pacate calculele politice nu sunt atat de simple, campania a aratat cum a aratat iar acum isi numara voturile, dupa ce vor termina de numarat o sa caute o oportunitate, un scaun cat mai inalt, iar apoi o sa se uite in stanga si in dreapta sa vada de unde sa infulece ciolanul.
   Pedelistii o sa paraseasca toti corabia, psdistii o sa inceapa usor usor sa ii faca loc in peisaj lui Oprescu, in timp ce liberalii ajutati de antene au inceput deja lupta caci Ponta face prima lui greseala din viitorul mandat de prim-ministru prin cooptarea ungurilor la guvernare.
   A crezut cineva ca sunt o echipa? Au fost uniti doar impotriva unui singur tel, pe care acum l-au izolat definitiv, putin probabil sa il mai atace daca Basescu o sa stea cu botu pe labe.
   Poate nu se rupe acum caruta uslista, dar fiecare carmaci cauta sa aibe unicul bici in mana, de aceea lupta nu se termina aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu