luni, 29 octombrie 2012

Intram in hibernare..

     Ma tem tot mai tare de viitorul acestui neam de retardati ce suntem si asta pentru ca in aproximativ o luna vom avea cel mai prost parlament, cel mai incult, cel mai infect, cel mai murdar.
     Nu numai ca jumatate din candidati se doresc in scaunul de parlamentar pentru imunitatea oferita de catre lege, caci sunt plini de dosare penale cu termene scadente. Normal ca nu se vor lasa usor, odata ajunsi acolo, normal ca se vor apara unii pe altii, caci pentru inceperea urmaririi penale a unui parlamentar este necesar acordul majoritatii parlamentarilor. Ei bine, daca jumatate dintre ei sunt in aceeasi situatie, cine sa voteze? In parlamentul ce acum isi depune mandatul am avut o serie de deputati si senatori anchetati, ba chiar trimisi sa isi ispaseasa pedeapsa, cap de afis fiind Adrian Nastase, urmat de inca 5-6, nu multi, dar era un inceput.
     O sa avem o iarna grea, o iarna de 4 ani, o iarna in care multe drumuri vor fi blocate, multe cai intunecate, putine ulite ne vor fi iluminate de catre distinsii viitori parlamentari, caci pe langa jumatatea penalilor, cealalta jumatate fuge de populatie si se ascunde in cele mai intunecate pesteri unde spera sa fie votati de putinii sau infometatii bastinasi. Si pentru a nu intra in amanunte dau un singur exemplu, pentru mine, cred, cel mai rusinos: prezidentiabilul Antonescu (Cacarau, caci asa i se spune in localitatea natala, a lu Cacarau) pleaca din capitala Romaniei sa candideze intr-un colegiu amarat, intr-un judet ce se afla in top 5 al clasamentului cand vine vorba de rata somajului si de salariul mediu pe cap de locuitor, un judet care are 3 orase (Videle, Rosiori de Vede si Alexandria) iar pentru a ala capitala de judet am avut nevoie de Google. Nu vreau sa scriu de aceasta zona a tarii, dar ea se defineste singura prin cei ce isi castiga existenta cultivand praz. Nu spun ca trebuia sa candideze in capitala, dar macar sa mearga intr-o zona mai luminata intelectoal, o clasa mai muncitoare.
     Nu mai astept scrutinul din 9 decembrie, stiu de pe acum ca vom avea o clasa politica ce dorm in fotoliile de parlamentari doar pentru a nu sta dupa gratii, printre care mai vezi cate unu ce nu doarme si tine sa se afirme, voatat de mancatori de praz.
     Spor la iernat, eu ma ascund in barlog si sper ca intr-o zi sa vina vara.

marți, 23 octombrie 2012

Desenele de azi, desenele de maine ne fac sa le regetam pe cele din trecut

     Imi e dor de desenele vechi in care desi erau batai, se gasea mereu o cale de impacare, chiar si in tom&jerry soarecele dadea mana cu pisica, lupta dintre ei fiind mai mereu in joaca. Ei bine cand vezi desenele de astazi  regreti cele din trecut, exact la fel cum privind parlamentarii de astazi si de maine, vei regreta parlamentarii din trecut.
     Imi este rusine, imi e sila, imi este jena, ma simt umilit, batjocorit si fraierit, scuipat, hranit ca pe o potaie, batut, prostit, mintit de catre actualii politicieni si imi este frica de alegerile ce urmeaza si de urmatoarea generatie de parlamentari.
     Cum sa mai merg la vot cand o parte din cei ce candideaza sunt declarati incompatibili cu acea functie din toate punctele de vedere. Au ajuns in fata doar pentru ca vorbesc prea mult, dar, din pacate, prea prost. Sunt incopatibili din cauza prostiei, din cauza faptului ca nu fac nimic si nu au facut nimic pentru aceasta tara, cei ce vin in fata noastra acum, in marea lor majoritate, sunt lichele transformate in vedete de catre jurnalistii platiti pentru comentarii favorabile si pentru tratamente preferentiale.
     Oameni care merg acolo doar pentru o imunitate de 4 ani, precum oierul Becali care a fost si europarlamentar, 3 ani in care a luat lunar cate 5 mii E, fara sa faca act de prezenta. Acum vrea sa devina deputat? Moare Vadim de ciuda, era el guraliv, dar macar era destept.
     Parlamentari carora le interzice justitia sa ocupe o functie de stat, sustinuti de catre USL sa candideze. Personal cunosc doua persoane care, scarbite de colegii din parlament, nu mai sunt interesati de un nou mandat.

     Personal nu vad un vot corect in decembrie, mai am timp pana atunci totusi sa ma hotarasc daca particip la vot sau nu, cel mai probabil voi da un vot ALB, un vot de blam pentru clasa politica.


luni, 15 octombrie 2012

Evolutia ne duce la o involutie!


Mai nou cand cauti pe cineva pe chat, daca nu raspunde imediat, iti spune:
-Scz, nu eram la tel.. sau rare ori la leptop
Pe vremea mea primeai rapsuns:
-Scuze, nu eram la calculator..
Ce inseamna tehnologizarea asta, ai telefon pentru a discuta si socializa in toate modurile: auditiv, sms, facebook, e-mail, messenger si multe altele. Ai leptop pentru a te uita la filme. Prea putina lume mai foloseste calculatoarele alea mari cu monitor, unitate, tastatura si mouse separat. Prea putina lume mai foloseste programe, cel putin acasa.
Lumea evolueaza, tehnologia e din ce in ce mai sofisticata si mai accesibila pentru...pentru nimic! Cand lumea nu avea calculatoare mergeam la internet-cafe pentru a ne juca. Cand am avut toti acasa cutiile alea imense care tineau uneori si pe post de calorifer (eu stateam cu picioarele pe unitate cand imi era rece) toata lumea experimenta programe, invata chestii noi si incerca sa depaseasca unele bariere.
In ziua de astazi toata hardughia aia inra in buzunar si o folosesti doar pentru a te uita la poze, pentru a face poze si pentru a comenta pozele altora. Cine nu are net pe telefon e fraier, cine nu are smartphone in buzunar e izolat la scoala, lumea isi face rate ca sa isi cumpere telefoane! Si asta doar pentru a vedea pozele altora:|
Astazi am avut revelatia ca pentru un lenes ca mine, trebuie inventat un buton pe tastatura, un buton de like pentru a nu te mai plimba atat de mult cu soricelul pe ecran cand te uit la poze:)) sau un buton la trelefon, undeva pe lateral, astfel incat cand iti place o poza sa apesi pe el ca pe volum, sa nu mai cauti pe ecran butonul de 'imi place' al diferitelor aplicatii de socializare.
Imi place unde merge tehnologia, nu imi place ce facem noi cu ea!

sâmbătă, 13 octombrie 2012

They can!

     Toate persoanele de culoare pot sa fie vedete! Serios acum, ai vazut vre-un negru din showbizz sa nu ai aibe succes? Exista negresa care a vrut sa se exprime si nu a reusit? Eu nu am auzit asa ceva, cel putin nu in rasa aceea: negru, fosrte inalt, probabil cat dulapul.
     Nu am vazut tatuaje care sa nu stea bine pe o piele neagra, ba chiar arata demential din punctul meu de vedere. Toti stiu sa danseze, pe orice gen de muzica si in orice circumstante s-ar afla. Au niste gesturi greu de imitat, o mimica perfecta, probabil daca ai separa actorii in rase, ei ai fi cea mai buna natie de actori.
     Poate nu sunt matematicieni, ori astronauti, ori magicieni, dar nu exista negru care sa nu stie sa cante! Au o voce dementiala! Toti! Cu gura aia imensa de urangutan si cu mainile alea de cimpanzeu te sperie figura, d'apai vocea?!
     Imi e ciuda ca nu sunt negru, mulatru sau cum vrei sa ii numesti, macar pentru mitul acela legat de marime... nu ca as fi primit vreo data reclamatii:))).
     Mi-a placut filmul 'white man can jump' caci da! si la baschet sunt cei mai buni.
     Ce natie ai mai vazut tu sa arate bine in maieu mulat sau haine atarnate de gard? :))
     Sa nu dau exemle, spun doar ca Michael Jackson a fost negru de origine!

ps acum au si presedinte..

vineri, 12 octombrie 2012

Izmene intoarse..


     Vineri, prima zi a saptamanii, te trezesti cu chef de viata si stii ca urmeaza niste zile frumoase, un inceput de saptamana activ. Sambata esti deja putin obosit dupa ziua de ieri, dar mai ai puteri si muncesti si astazi cu spor, colegii chiar te apreciaza pentru cum te misti.
     Deja in a 3a zi din saptamana, duminica, ai nevoie de relazare, esti doborat si te misti lent, nu mai ai chef si iti vine doar sa mananci, mai ales cand stii ca vine luni-marti-miercuri-joi, aceste 4 zile de chin in care nu ai ce face, toata lumea sta si nimeni nu munceste. Noroc ca joia mai fac unii cate ceva de lucru la karapke sau seri studentesti si te mai duci pe acolo, dar nu mai e ca in tinerete, acum te simti zilier.
     Groaznic!

luni, 8 octombrie 2012

Antonimul cuvantului plagiat e ORIGINAL

     Am crudul sentiment ca murim cu dreptatea in brate si nu imi e mila de noi, ma refer aici la PDL, caci inca fac parte din aceasta familie, dar am incetat sa ne mai plang de mila. Meritam asta pe deplin pentru ca nu am fost in stare sa privim realitatea, intreaga realitate! Nu dau dreptate rivalilor si nici televiziunilor de rahat care iti prezinta orice subiect sub o forma anvelopata in bine sau rau, depinde cum doresc ei sa percepem noi lucrurile.
     Noi, la randul nostru am luat unele masuri de suprafata, sa creada lumea ca indreptam carma. Ei acum, fac acelasi lucru, asistati de latratul nostru de pe margine. Am ajuns sa ma simt scarbit ca stiu ceva mai multe decat modestul alegator ce primeste o plasa cu pliante, o galeata cu merinde, o farfurie cu sarmale. Isi merita soarta si aia care voteaza asa, pe 100 de lei.
     Am observat de-a lungul timpului cum, oameni care se pregateau sa ocupe cate un scaun de sef, plimbau in fata apropiatilor un discurs radical de schimbare, iar din clipa ocuparii functiei incepeau sa uite tot si incet incet sa fie exact ca cei de dinaintea lor. Nu vreau sa plec din tara asta, vreau doar sa ne indreptam, nu vreau sa plec pentru a fi tratat ca un strain, ci vreau sa fiu tratat corect la mine acasa.
Acum ceva timp, un brav fost ministru de interne a facut posibila eliberarea actelor in timp de 2 ore. Un mic pas catre o lume mai civilizata, excludem aici faptul ca avem cele mai mari acte de identitate din lume si ca putea unifica buletinul cu permisul, oricum o miscare minuscula dar buna la vremea resprectiva, suficient de buna ca sa nu mai stai la cozi interminabile pentru un plastic. Cu stupoare constat ca in 2012, in judetul Timis, condus de PDL in ultimii 8 ani, in locul unde dulaul ministru candideaza pentru postul de senator, in Timisoara, pentru a-ti schimba buletinul trebuie sa astepti doua saptamani si sa ai pile ori sa dai spaga pentru a nu mai sta la coada.
     Stau si privesc la televizor si nu imi vine sa cred, e o inregistrare? Ni se prezinta orice pentru a uita, ni se sterg cu buretele din minte unele evenimente introduse tot de ei, caci omul percepe usor si uita la fel de usor! Cum sa imi prezinte ei mie astazi in 15 puncte mostenirea lasata de fostul guvern, cand in cel putin 7 dintre ele, musamalizati, tot ei au fost de vina?! Cum sa intoarca spatele bolunzilor care striga acum in strada, cand in urma cu jumatate de an ii suflau in dos?! Cum sa iti mareasca salariul cu 8% si dupa doua luni sa iti mareasca taxele, sa iti taie subventiile de la caldura?! Inflatia ti-a mancat oricum cresterea salariala!
     Pot spune ca fac parte din politica, dar sunt multe diferente intre mine si ei: nu vreau disparitia legii, ci vreau imbunatatirea ei; vreau justitie, nu injustitie; satul de minciuna, vreau adevar; scarbit de SMPR (spaga, mila, pile si relatii) vreau o Romanie bazata pe merit; sa fiu lasat sa muncesc, nu nevoit ori indrumat sa fur.
     Sa fiu original, nu sa plagiez!