sâmbătă, 20 aprilie 2013

Arata-te!

   Ce rost are sa-ti pui o masca daca ea nu te incape, ori iti e prea mare, ori nu ti se potriveste? Doar nu e bal mascat sa umblii deghizat. Doar nu e halloween-ul fericirii unde trebuie sa impresionezi pe toata lumea cu o infatisare sperietor de frumoasa, zambitoare, primitoare, de buna dispozitie, care emana bunastare.
   Ma jeneaza ceva, desi cred ca imi merge bine nu pot sa imi atasez zambetul, simt cum ochii ma tradeaza si de ce as vrea sa arat bine in exterior daca in interior ceva nu se potriveste? Eu nici cu o rana de la papuc nu pot sa merg mai departe, prefer sa merg descult sau sa ma opresc decat sa port cu durere papucii cei frumosi.
   Nu-ti fie frica, nu o sa te blameze nimeni ca nu te conformezi vremii, modei, starii de spirit. Deloc, ba chiar o sa incerce in zadar sa te ajute, nu o sa reuseasca, gestul conteaza insa.
   Daca aparentele inseala de cele mai multe ori, nu iti e cumva teama sa te pacalesti singur/a? Nu crezi ca asa cum incerci tu sa pacalesti pe altii, vei fi pacalit/a la randul tau? Astazi daca minti lumea, lumea o sa te minta si o sa te dezamageasca inzecit maine-poimaine.
   Aparentele trebuie sa imbrace perfect esenta, totul sa fie la fix, ca turnat, iar cun esenta respira, aparenta sa faca cute, sa se observe la exterior ce se intampla in interior. Infatisarea nu o sa schimbe niciodata starea ta, totul se intampla invers.
   Desculta-te, dezbraca-te, arunca-ti palaria, nu incuraja si tu purtarea mastilor ce nu se potrivesc, caci altfel, in fond, esti doar un cocalar dezgustator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu