marți, 30 aprilie 2013

Marea nu e mare, Marea e simbol!

(poză de Magda Neicu)
   Marea nu înseamnă mare, nu înseamna apă, plajă, nisip, alge, vânt și pescăruși, răsărit și apus. Marea e un simbol! Mitul mării ce iți prezinta libertatea, iți prezinta lumea fără orizonturi în care nebunul din tine poate înota. Marea e pură, acolo te dezbraci si devi unul cu natura la fel ca la munte, te îngropi în nisip după care te îngropi în mare. E locul unde poți sa stai liniștit și să citești o carte sau să te eliberezi de orice energie și constrangere, să te dezlantui.
   Să iți duci corpul la mare e exact cu ți-ai duce câinele la pădure! Acolo poți să îi dai drumul din lesa, el poate lătra cât îl țin plămânii, poate săpa, poate sării, poate fugii sau poate pur si simplu să stea liniștit la marginea pădurii și să privească adanc în ea, să-i fie frică să se dezlanțuie, să-i fie frică de nemărginit și necunoscut, de libertate, de propria-i nebunie. Sau poate doar lenes, adulmecă răcoarea.
   Du-ți corpul la mare si lasă-l liber, lasă-l să zburde!

2 comentarii:

  1. ai regerete ca n-ai ajuns la kudos?:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) mereu am regretat ce nu am facut, dar la kudos am mai fost si o sa mai merg, iar din poze nu imi pare cine stie ce.
    stiu doar ca scriam mult mai bine daca eram acolo:)

    RăspundețiȘtergere