luni, 13 mai 2013

Nevinovata

   Feminitatea ta stă-n ceea ce faci, în gesturi şi mişcări, în zâmbet şi felul în care îţi dai părul la o parte, galant, scotând în evidenţa fina linie a gâtului tău.
   Gentilitatea ta o desenezi, cu mâna fină, cu gesturile şi cu tandreţea ei, cum îţi laşi capul pe spate sau într-o parte şi mă priveşti, ai un surâs aparte.
   Gingăşia ta stă în gropiţe, chiar de nu le ai, zâmbetul tău le face mereu. E dată de felul cum te ruşinezi, cum te înroşeşti şi-ţi strângi mâinile la piept ca o virgină ruşinată.
   Bărbăţia ta, căci ai şi bărbaăţie, se evidenţiază subtil când chiar de este greu şi ai la cine cere ajutorul, te străduieşti singurică să strângi un surub, să închizi o uşa greoaie sau ai puterea de a nu te durea în cot de împrejurări, de imagine, de detalii şi aspecte.
   Bunătatea ta nu stă în faptele tale, ci în ce sunt dispuşi cei apropiați să facă pentru tine, iar când în fața ta bărbatul iși aruncă haina doar ca tu sa nu pășești cu glezna de migală în apa rece din baltă după ploaie, atunci feminitatea și bunătatea ta sunt răsplătite.
   Să te ascunzi când plângi! Și frumusețea ți-o ascunde! Cel ce merită să aibe parte de ea, trebuie să se chinuie să le vadă, să aiba spirit de observație, să fie iscusit, să te cerceteze.
   De ești așa, ești vinovată! Vinovată de tot ce e frumos și bun, iar de restul ești mereu scuzată...nevinovată!

Un comentariu: